Lepiace pásky s vrchnou potlačou

Lepiaca páska s potlačou na báze biaxiálne orientovaného polypropylénu/BOPP/ s vysokou rozmerovou stabilitou v oboch smeroch. Lepiace pásky s potlačou sa používajú k fixácii a k ochrane predmetov v akomkoľvek odvetví, môžu mať reklamný charakter (s potlačou). Slúžia k zalepeniu kartónov, fólií, sáčkov, sú vhodné na balenie, prebaľovanie tovaru do kartónových škatúľ, plombovanie paliet. Povrchová úprava robená pred potlačou lepiacich pások zaručuje nízku hlučnosť pri odvíjaní. Sú vyrábané ako v ručnom, tak i strojnom návine pre baliace linky.

Výhody lepiacej pásky s potlačou

najlacnejšia reklama (umiestnenie loga),
zapečatenie zásielky pri preprave,
plombovanie paliet,
náhrada potlače kartónu, možnosť rozlíšenia pri preprave a skladovaní rovnako baleného tovaru s rôznym obsahom.

Materiál:

BOPP 28mq, ±18gr/m²
BOPP 32mq, ±18gr/m²
BOPP 35mq, ±18gr/m²

Návin : 66m, 100m, 132m, 330m, 660m, 990m - iný podľa priania zákazníka

V závislosti od hrúbky BOPP fólie a nánosu lepidla sa odvíja tolerancia v návine ( celkovej metráži lepiace pásky). Vo všeobecnosti platí, čím väčší návin v metroch, tým väčšia odchýlka v %.
Táto odchýlka bola výrobcami lepiacich pások a BOPP fólie stanovená na +- 5%
Na tieto ukazovatele vplývajú pracovné podmienky pri ktorých sa páska vyrába a používa.

Vrchná a spodná potlač lepiacej pásky

Disponujeme flexografickými strojmi určenými na potlač lepiacej pásky vrchnou potlačou s možnosťou 1-3 farebnej tlače od 15ks, ako aj tlačiarenským veľkokapacitným strojom pre potlač pások so spodnou nezmazateľnou potlačou tzv. SANDWICH s možnosťou 1-8 farebnej potlače. Printing coating line je pokročilejšia technológia výroby lepiacej pásky so spodnou potlačou založená na spôsobe natlačenia farby na lepiacu pásku tzv. Sandwich. Tlačený motív sa umiestňuje medzi fóliu a lepivú časť pásky /lepidlo/, čo zaručuje maximálnu oteru vzdornosť a vysoký lesk potlače. Nevýhodou je limitované minimálne odberové množstvo a vyššia investícia pri prvotnej výrobe foto polymérnych štočkov z dôvodu väčšej pracovnej šírky fólie a hodinovej kapacity stroja.
Podkladové farby základné:
biela, hnedá, transparentná

Farebný podklad (za príplatok) žltá, modrá, červená, zelená, oranžová a iné podľa Pantone farebníka.
Rozmery potlače: výška loga max. 4,2cm (platí pri šírke pásky 5cm), dĺžka max. 402mm s opakovaním.
Maximálna dĺžka tlačeného loga je 492 mm (nutné konzultovať pri objednávke).

Vrchná potlač

V našej spoločnosti ponúkame aj klasickú vrchnú tlač v 1 až 3 farebnej potlači v odberovom množstve už od 15 ks realizovanú na špeciálnom flexotlačiarenskom stroji, ktorý pomocou vopred vyrobeného tlačiarenského štočku/matrice natlačí požadovaný motív na povrch hotovej lepiacej pásky. Vrchná potlač je výhodná pre menšie až stredné odberové množstvá, čo je najväčšou výhodou pri malých sériách.
Lepiaca páska potlačená na povrchu má potlač vystavenú priamemu pôsobeniu lepidla, mechanickým vplyvom pri manipulácii, kde nezaručujeme oteru vzdornosť, ako pri lepiacej páske so spodnou nezmazateľnou potlačou.

Ceny tlačiarenského štočku pre vrchnú potlač:
1 farba = 13,- €
2 farby = 30,- €
3 farby = 45,- €

Prípravu výroby účtujeme osobitne. Grafický návrh z mailu spracujeme zdarma (podklady zasielajte v COREL 15 a nižšie, PDF, AI, EPS, (texty v krivkách).

Skladovanie a záručná doba
Na všetky naše výrobky sa vzťahuje záručná doba použitia 6 až 12 mesiacov. Spôsob skladovania je veľmi dôležitým faktorom, ktorý vplýva na životnosť, vek a vlastnosti lepiacej pásky. Skladovať v suchých skladovacích priestoroch, chránených pred vlhkosťou UV žiarením a pri teplotách +15°C až +30°C, podľa možností v originálnych kartónoch v zvislej polohe.